Kredit i mobilen

Att ha en kredit i mobilen är ett smart och flexibelt sätt att alltid ha snabb tillgång till extra pengar. Det innebär att du har en kredit som alltid är tillgänglig via mobilen och online, där du själv bestämmer när och hur mycket pengar du vill låna. Pengarna kan oftast ha på kontot direkt samma dag, till och med under kvällar och helger. Du väljer själv kreditutrymme och betalar bara ränta på det utnyttjade beloppet. Återbetalningstiden varierar nellan olika banker, från några månader upp till flera år.

Bästa kredit i mobilen: Everydayplus

Fördelar med en online kredit i mobilen

  • Du bestämmer själv när du vill utnyttja krediten och låna pengar
  • Krediten är alltid tillgänglig online och i din mobil
  • Du behöver ingen säkerhet
  • Krediten finns kvar efter att du har betalat tillbaka det lånade beloppet, vilket gör att du inte behöver ansöka om ny kredit varje gång du vill låna pengar
  • Många onlinekrediter går att få trots betalningsanmärkningar och många kreditupplysningar hos UC
  • Oftast tas ingen UC, utan kreditupplysningen görs hos Bisnode eller Creditsafe

Kreditkort i mobilen

En kredit som är tillgänglig i mobilen kallas ibland för ett kreditkort i mobilen. Det är egentligen missvisande, eftersom du till skillnad från ett vanligt kreditkort inte kan göra betalningar direkt från din online kredit. För den som är intresserad av själva betalningsfunktionen hos ett betalkort, men vill ha betalfunktionen i mobilen, rekommenderas istället appar som Apple Pay, Samsung Pay eller SEQR.

Ett alternativ till ett vanligt kreditkort

Som nämnts tidigare så går det ofta att få en kredit i mobilen utan UC och fast man har anmärkning. Detta är i stort sett omöjligt med vanliga kreditkort. För den som letar efter ett kreditkort med betalningsanmärkning och utan UC är en liten kontokredit det bästa alternativet.

Att tänka på

En kredit har alltså många fördelar. Men det finns även en hel del saker man ska tänka på innan man ansöker om kredit online:

  • Krediträntan är ofta väldigt hög, ibland över 100%
  • Många online krediter har många och höga avgifter
  • Återbetalningstiden är i många fall väldigt kort, så var noga med att ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka det belopp du lånar. Påminnelseavgifter och förseningsavgifter är ofta väldigt höga på snabblån och kontokrediter
  • De flesta krediter är på låga belopp, oftast max 20 000 kr

Sammanfattningsvis kan man säga att en kredit i mobilen passar dig som letar efter flexibilitet, som vill kunna få snabb utbetalning av lånet och som är beredd att betala för det. För dig som letar efter ett lite mer långsiktigt lån finns det bättre alternativ, som till exempel privatlån utan säkerhet eller vanliga kreditkort. 

På SmartCredit kommer du alltid att hitta de smartaste krediterna med de bästa villkoren!

Rekommenderade lån

Lån utan UC

Ferratum

Lån med Bisnode

Snabbfinans

Lån med Creditsafe

Vivus.se

Lån med betalningsanmärkning

Avida

Kredit i mobilen

Everydayplus

Snabblån

aasa

Låneförmedlare

Sambla

Nyhetsbrev

Länkar