Kredit med anmärkning

Att söka lån eller kredit med betalningsanmärkning har traditionellt sett varit väldigt svårt, för att inte säga omöjligt. Men på senare år har fler och fler banker och långivare insett att en eller flera anmärkningar inte nödvändigtvis behöver betyda att kunden har en svag kreditvärdighet och att den faktiska betalningsförmågan är viktigare än den ekonomiska historiken. Nuförtiden finns det flera alternativ för den som vill låna med betalningsanmärkningar. Nedan går vi igenom de vanligaste, samt för och nackdelar med de olika alternativen. 

Online kredit med betalningsanmärkning

Ett av de vanligaste sätten att låna pengar med anmärkningar är små krediter som är tillgängliga online eller i mobilen, så kallade onlinekrediter. Detta är ett bra alternativ för den som vill ha ett flexibelt lån där man själv bestämmer när man vill utnyttja krediten. Beloppen är oftast på mindre belopp, 10000 kr - 30000 kr, även om det finns ett antal långivare som tillåter dig att låna 50000 med betalningsanmärkning. Ett fåtal banker erbjuder även högre belopp än så, till exempel Avida var högsta kreditgräns är 150000 kr. Vissa onlinekrediter har även andra fördelar, som till exempel direktutbetalning via Nordea, Handelsbanken, SEB eller Swedbank, eller möjlighet att låna pengar under helgen. Krediter är även ett bra sätt att ta lån utan UC, eftersom de ofta använder Bisnode eller Creditsafe.

Bästa onlinekredit med betalningsanmärkning: Euroloan

Snabblån med betalningsanmärkning

Ett annat vanligt sätt att låna pengar fast man har betalningsanmärkningar är olika typer av smålåan, även kallade smslån, snabblån eller mikrolån. Att de ibland kallas smslån beror på att de tidigare gick att söka via sms på mobilen, men nu mera sker ansökan i stort sett alltid online.

Det typiska snabblånet är på små belopp, vanligtivs 1000 - 20000 kr, med kort återbetalningstid, från några månader till 2-3 år. Även snabblån har ofta direktutbetalning till ditt bankkonto, även på kvällar och helger.

Privatlån med betalningsanmärkningar

Vanliga privatlån, alltså lån utan säkerhet med betalningsanmärkning, är betydligt svårare att få än mindre kontokrediter och mikrolån. Låneinstituten har ofta som policy att inte acceptera anmärkningar eller skulder hos Kronofogden, och eftersom de oftast har en automatiserad kreditbedömning leder en prick automatiskt till avslag.

Det bästa sättet att kunna låna pengar utan säkerhet trots betalningsanmärkningar och skulder är att vända sig till en så kallad låneförmedlare. En låneförmedlare skickar din ansökan vidare till flera banker, där var och en gör en kreditbedömning och lämnar sitt bästa erbjudande. Detta är det smartaste sättet för den som har svårt att få lån att testa sig fram för att hitta ett lån, eftersom en ansökan hos en låneförmedlare bara leder till en enda kreditupplysning, trots att ansökan skickas till flera banker.

Ett annat alternativ till privatlån med anmärkning är den typ av stora krediter som nämnts ovan, där Avida är ett bra alternativ, med en kreditgräns på max 150 000 kr.

Bolån med anmärkning 

Att låna pengar till bostad om man har betalningsnamärkningar kan vid en första anblick verka omöjligt. Ingen av de stora bankerna har godtagit betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdenför när man söker bolån. Det har nu börjat ändra sig. Dels finns det aktörer som är specialister på att hantera kunder som har svårt att få bolån, till exempel Bluestep, men på senare tid har även banker som traditionellt sett bara inriktat sig på blancolån och kunder med god kreditvärdighet börjat intressera sig för bolån. Ett exempel är Nordax Bank, som snart kommer introducera ett bolån för den som har svårt att få låna pengar till bostad hos sin vanliga bank.

Låna pengar till bil med betalningsanmärkning

För den som köpa bil med betalningsanmärkning finns det två alternativ

  • Billån med bilen som säkerhet
  • Billån utan säkerhet
  • Privatleasing

För att kunna ta billån med bilen som säkerhet trots betalningsanmärkning gäller det att hitta en bilhandlare som accepterar betalningsanmärkningar, eller rättare sagt ett finansbolag som gör det. Bilfirman står inte själva för utlåningen utan samarbetar alltid med en bank eller ett finansbolag. Fördelen för dig som kund är att bilhandlaren har ett incitament att övertyga banken att bevilja din ansökan, dels eftersom dom vill sälja bilen och dels eftersom dom får provision på finansieringen. Det leder till att dom ibland lyckas övertyga banken att acceptera en anmärkning.

Det bästa alternativet för billån utan säkerhet med anmärkning är att söka ett privatlån via en låneförmedlare.

I dagsläget finns det inget företag som erbjuder privatleasing med betalningsanmärkning, men även detta kommer med all säkerhet att ändra sig.

 

 

 

Rekommenderade lån

Lån utan UC

Ferratum

Lån med Bisnode

Snabbfinans

Lån med Creditsafe

Vivus.se

Lån med betalningsanmärkning

Avida

Kredit i mobilen

Everydayplus

Snabblån

aasa

Låneförmedlare

Sambla

Nyhetsbrev

Länkar