Låneforetag som använder Creditsafe

Om man har svårt att få lån beror det ofta på att man har många förfrågningar hos UC, vilket drar ner din kreditscore och försämrar kreditvärdigheten. Därför kan det vara en stor födel att låna pengar hos en bank eller ett låneföretag som tar sin kreditupplysning hos någon annan än UC. De vanligaste alternativen till UC är Creditsafe och Bisnode. Även om majoriteten av svenska långicare tar en UC så finns det ett flertal låneföretag som använder Bisnode eller Creditsafe. Anledningen till detta är att en kreditupplysning hos dessa företag är mycket billigare för banken än en kreditupplysning.

Bästa lån med Creditsafe: Vivus.se

Vilka långivare använder Creditsafe? 

Kort sagt kan man säga att de låneföretag som använder Creditsafe är låneinstitut som erbjuder smålån som smslån och snabblån. Anledningen till att inga banker som erbjuder stora privatlån använder Creditsafe är att informationen som de får på en kreditupplysning hos UC ger mycket mer information, och eftersom stora privatlån innebär en större risk för en bank är de beredda att ta den extra kostnad som en upplysning hos UC innebär. Nedan listar vi alla lån med Creditsafe som vi har kunnat hitta i Sverige. Alla tillhör kategorierna smslån, snabblån eller online krediter:

Ferratum

Vivus.se

Viaconto

Meddelandelån

Daypay

Expresskredit

Viakredit

Att tänka på innan man tar lån med Creditsafe

Låneföretag som tar Creditsafe tar en större risk än banker som tar UC, eftersom de får mindre informationom dig som kund. Den risken vill de ta betalt för. Därför är räntor och avgifter betydlig högre på den här typen av lån är på vanliga balncolån. Dessutom kan räntan du betalat skilja sig väldigt mycket mellan olika lån som tar Creditsafe. Var därför väldigt noga med att jämföra räntor och avgifter innan du bestämmer dig för var du ska söka.

3 anledningar till att låna med Creditsafe

  1. Din kreditvärdighet hos UC påverkas inte eftersom UC endast registrerar sina egna kreditupplysningar som förfrågningar
  2. Du kan bli beviljad lån eller kredit även om din kreditvärdighet hos UC är låg på grund av många förfrågningar
  3. Det är ofta lätt att få lån hos låneföretag som tar Creditsafe, jämfört med de som tar UC, vilket ökar dina chanser att bli beviljad

 

Rekommenderade lån

Lån utan UC

Ferratum

Lån med Bisnode

Snabbfinans

Lån med Creditsafe

Vivus.se

Lån med betalningsanmärkning

Avida

Kredit i mobilen

Everydayplus

Snabblån

aasa

Låneförmedlare

Sambla

Nyhetsbrev

Länkar