Samla lån och krediter

Att samla lån och krediter på ett ställe är ett smart sätt att förbättra sin privatekonomi, sänka sin månadskostnad och spara tusenlappar. När man samlar krediter och lån hos en bank får man ofta en lägre ränta än om man har många små lån spridda hos flera låneföretag. Dessutom betalar du färre aviavgifter varje månad och får bättre överblick över dina lånekostnader.

På SmartCredit fokuserar vi mest på små onlinekrediter och snabblån, och hur man gör för att få lån när vanliga banker säger nej. För att kunna samla lån och krediter på ett smart sätt krävs större lån än snabblån, vilket oftast är svårare att få. Här är några tips på hur du ska gå till väga.

Samla lån trots många förfrågningar

Om man har många UC har man oftast svårt att få lån hos flertalet banker och långivare. Det beror på att de flesta banker och låneföretag ser många förfrågningar hos UC som en signal på att du är desperat efter att bli beviljad lån, vilket i deras ögon betyder att det innebär en stor risk att låna ut pengar till dig.

Lösningen är i vanliga fall att söka lån hos ett låneföretag som tar Creditsafe eller Bisnode istället för UC. Problemet för den som vill samla lån trots många UC är att den typen av långivare sällan erbjuder lån över 50000 kr. Ska man samla lån och krediter behöver man ofta låna mer ön så. Utmaningen är att hitta en vanlig långivare som erbjuder vanliga privatlån utan säkerhet, som tar UC, men som ändå kan acceptera många förfrågningar. Det kräver att du testar att låna hos många olika banker, vilket riskerar att försämra din kreditvärdighet ytterligare. Lösningen heter låneförmedlare.

När du söker lån hos en låneförmedlare skickas din ansökan till många olika banker, men det registreras bara en enda UC. Att ansöka hos en låneförmedlare innebär alltså två fördelar: dels maximerar du chansen att bli beviljad, och dels försämrar du inte din kreditvärdighet.

Bästa låneförmedlaren:

Sambla

MyLoan

Lendo

Zmarta

Finns det låneförmedlare utan UC? Nej, i dagsläget tar alla låneförmedlare en kreditupplysning hos UC.

Samla krediter utan UC

Att samla lån utan UC innebär samma problem och utmaningar som att samla krediter med många UC: banker och låneföretag säger nej, och du försämrar din kreditvärdighet när du testar dig fram för att hitta rätt långivare. Även här är låneförmedare den bästa lösningen. Det gäller även om du vill samla lån med betalningsanmärkningar och skulder.

Rekommenderade lån

Lån utan UC

Ferratum

Lån med Bisnode

Snabbfinans

Lån med Creditsafe

Vivus.se

Lån med betalningsanmärkning

Avida

Kredit i mobilen

Everydayplus

Snabblån

aasa

Låneförmedlare

Sambla

Nyhetsbrev

Länkar