Kredit utan UC

När man ska söka kredit eller lån är det vanligt att låneföretaget eller banken tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen, UC, för att kontrollera din kreditvärdighet och hur din ekonomi ser ut innan man beviljar dig ett lån. Men ibland kan det vara fördelaktigt att ta lån eller kredit utan UC. Anledningen till detta är många, men de vanligaste är dessa:

  • Man vill inte dra på sig flera förfrågningar och på sås ätt försämra sin kreditscore
  • Man har svårt att få lån på grund av många UC
  • Man har betalningsanmärkningar som man inte vill ska framgå av kreditupplysningen

Bästa lån utan UC: Ferratum

Observera att kredit och lån utan UC inte innebär att kreditprövningen sker utan kreditupplysning, utan att banken tar sin upplysning hos något annat upplysningsföretag istället. Vanligast är Creditsafe och Bisnode. Nedan går vi igenom de olika sätten att låna pengar utan uc förfrågan, och för och nackdelar med de olika sätten.

Privatlån utan UC

Den mest efterfrågade formen av lån utan UC är privatlån, dvs ett vanligt blancolån utan säkerhet. Den här formen av lån efterfrågas vanligtvis av personer som är ute efter ett lite större lån, oftast över 50 000 kr. Dessvärre finns det i dagsläget inte något företag som erbjuder vanliga privatlån som inte tar en UC när de gör sin kreditprövning. Den som vill låna 50000 eller mer bör istället rikta in sig på banker som tar UC men som har en individuell kreditprövning och där det är lättare att få lån. Detta gäller till exempel om man vill samla lån och krediter utan UC.

Online kredit utan UC

En typ av krediter som har blivit allt vanligare under de senaste åren är onlinekrediter och kontokrediter, dvs små krediter som alltid är tillgängliga online och i mobilen, där du bara betalar för det belopp du utnyttjar. Vissa onlinekrediter fungerar dessutom som ett kreditkort, dvs att de är räntefria under 30 dagar. En annan fördel hos vissa online krediter är att de ger svar direkt och utbetalning samma dag. Vissa erbjuder dessutom utbetalning direkt om du har konto i någon av de banker de samarbetar med. Det negativa är att räntan på den här typen av kredit utan uc oftast är väldigt hög.

Låna pengar utan uc med betalningsanmärkning

Nuförtiden finns det ganska många alternativ för den som vill låna pengar med anmärkning utan att det görs någon förfrågan hos UC, eftersom många låneföretag som erbjuder snabblån, smslån och onlinekrediter dels accepterar betalningsanmärkningar och dels tar sin kreditupplysning hos Creditsafe eller Bisnode. Så länge du inte letar efter lån som är större än 20 000 - 30 000 kr så bör detta vara relativt enkelt.

Billån utan UC

Tyvärr finns det inga billån med bilen som säkerhet som inte tar en kreditupplysning hos UC.

Kreditkort utan UC

Det finns inga vanliga kreditkort utan UC, men däremot onlinekrediter som fungerar som ett kreditkort i mobilen. Den enda skillnaden mellan ett vanligt plastkort och ett kreditkort i mobilen är att du inte kan betala med det, men för den som främst ser ett kreditkort som ett flexibelt lån bör det inte ha så stor betydelse.

Rekommenderade lån

Lån utan UC

Ferratum

Lån med Bisnode

Snabbfinans

Lån med Creditsafe

Vivus.se

Lån med betalningsanmärkning

Avida

Kredit i mobilen

Everydayplus

Snabblån

aasa

Låneförmedlare

Sambla

Nyhetsbrev

Länkar